Scroll verder
Borstkliniek Oost-Nederland

Samen borstkanker te lijf

Borstkliniek Oost-Nederland is gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en alles wat daarbij komt kijken. Er werken zeer ervaren professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het team behandelt vanuit de ziekenhuislocatie Hengelo en bestaat uit (plastisch) chirurgen, internist-oncologen, mammacare verpleegkundigen, verpleegkundige specialisten mammacare, mammacare secretaresses, radiologen, pathologen en radiotherapeuten. Iedere discipline heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van borstaandoeningen.

Voor uw situatie wordt samen met u de behandeling gekozen die het beste past. Er bestaan meerdere borstkankerbehandelingen die kunnen worden toegepast. Ook kunnen er meerdere
behandelingen gecombineerd worden.

Vertrouwd gezicht

Een vertrouwd gezicht is heel belangrijk in een intensieve, emotionele periode. Daarom heeft iedere patiënt een vast aanspreekpunt, de mammcareverpleegkundige. 

Samen borstkanker te lijf

Klik op onderstaande afbeelding voor cijfers en resultaten van Borstkliniek Oost-Nederland  van 2021.

Infographic borstkanker 2021

Kanker bij jongvolwassenen

Binnen ZGT zien we jaarlijks enkele jongvolwassenen (tussen de 18 en 39 jaar) met borstkanker. Lees meer informatie op de pagina Kanker bij jongvolwassenen.

Meer informatie

Via de buttons of via het menu komt u direct op de pagina met meer informatie over het betreffende onderwerp.  

Ons zorgpad

 • 1

  Eerste bezoek

  De huisarts verwijst u naar de Borstkliniek Oost-Nederland, omdat u een klacht aan uw borst heeft of naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek. Een afwijking aan de borst kan veel onzekerheid geven. Wij proberen u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over de afwijking en combineren een aantal afspraken en onderzoeken op één dag. Op de pagina Eerste bezoek leest u meer informatie. 

 • 2

  Diagnostiek bij verdenking van borstkanker

  Tijdens het eerste bezoek is er bij de Borstkliniek een mammogram en/of een echo gemaakt. Soms kunnen we na het eerste bezoek al de diagnose stellen, maar het is ook mogelijk dat er meer onderzoeken nodig zijn. Op de pagina Diagnostiek bij verdenking van borstkanker leest u meer informatie.

 • 3

  Aandoening

  Na de fase van diagnostiek krijgt u de uitslag. U hoort dan welke eventuele aandoening u in uw borst heeft. Op de pagina Aandoeningen leest u meer over de mogelijke aandoeningen.

 • 4

  Behandeling

  Als bekend is welke aandoening u heeft, beslist u samen met de specialisten welke behandeling voor u de beste keuze is. Veel mensen met borstkanker krijgen een combinatie van verschillende behandelingen. Informatie over de mogelijke behandelingen leest u op de pagina Behandelingen.

 • 5

  Nazorg

  Na het behandelingstraject begint voor u de fase van nazorg, herstel en follow-up. De mammacareverpleegkundige helpt u hiermee. Op de pagina Nazorg borstkanker vindt u meer informatie over zorg na het behandeltraject.

Ervaringen van onze patiënten

Wij vinden de mening van patiënten die onze borstkliniek bezoeken heel belangrijk. Daarom meten wij steeds de tevredenheid om te horen of alles naar wens was en of er verbeterpunten zijn. Het gemiddelde cijfer dat onze patiënten ons geven is een 9,7. Hier zijn wij heel trots op!

Via de Monitor Borstkankerzorg kunnen we ook de ervaringen van patiënten bekijken, die een onderzoek en/of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad. Hieronder leest u een aantal ervaringen onze patiënten.

 • 'Ik werd altijd heel serieus genomen'

  'Als je iets dwarszit kun je vaak dezelfde dag nog terecht.'

  Lees verder
 • 'Ze hebben altijd tijd voor je'

  'Niets is te veel, of te gek, of te raar. Wat je ook vraagt, ze hebben altijd tijd voor je, of ze bellen terug.'

  Lees verder
 • 'Ik zou het iedereen met borstkanker aanbevelen'

  'Ik ben ontzettend goed geïnformeerd en heel goed begeleid en behandeld in dit ziekenhuis.'

  Lees verder
 • 'Als een geoliede machine zonder machinaal te zijn'

  'Prettige en kundige mensen waar je, tijdens het gehele traject, elk moment een beroep op mag doen.'

  Lees verder
 • 'Complimenten voor persoonlijke aandacht en snelheid'

  'Complimenten voor de persoonlijke aandacht voor de patiënt en voor de snelheid waarmee de procedures in gang werden gezet.'

  Lees verder
 • 'De ideale combinatie'

  'Ik vond het bijvoorbeeld fijn dat de voorgestelde behandelmethoden ook onderbouwd werden vanuit wetenschap.'

  Lees verder
 • 'Iedereen staat voor je klaar'

  'Over de geweldige begeleiding die je krijgt als je het nieuws borstkanker krijgt. Ze zijn eerlijk en denken mee om de behandelmethode te kiezen die bij je past.'

  Lees verder
 • 'Het team is uitstekend op elkaar afgestemd'

  'De gastvrijheid en de klantvriendelijkheid waren uitstekend.'

  Lees verder
 • 'Ze trekken hier alles uit de kast'

  'Ze trekken hier alles uit de kast om je tijdens het ziekenhuisverblijf je het zo aangenaam mogelijk maken, al is het moeilijk genoeg allemaal.'

  Lees verder
 • 'Nooit getwijfeld'

  'Ik heb nooit getwijfeld aan de deskundigheid van het team.'

  Lees verder
Bekijk alle ervaringen

Keurmerken

Borstkliniek Oost-Nederland heeft de volgende certificaten behaald:

 • Logo Borstkanker Vereniging Nederland
  Roze lintje

  Elk jaar kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje toe aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg bieden. Elk jaar worden de criteria weer aangescherpt om ziekenhuizen te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen bij borstkanker.

Contactgegevens

Ziekenhuislocatie Hengelo Borstkliniek Oost-Nederland

 • Polikliniek 088 708 52 32
 • Verpleegafdeling 088 708 55 40
 • Opmerkingen

  088 708 52 32 (niet bereikbaar buiten kantoortijden en in het weekend)

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo