Verpleegkundige in gesprek met patient
Borstkliniek Oost-Nederland

Borstkliniek Oost-Nederland

Samen borstkanker te lijf

Borstkliniek Oost-Nederland is gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en alles wat daarbij komt kijken. Er werken zeer ervaren professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld. Het team behandelt vanuit de ziekenhuislocatie Hengelo en bestaat uit (plastisch) chirurgen, internist-oncologen, mammacare verpleegkundigen, verpleegkundige specialisten mammacare, mammacare secretaresses, radiologen, pathologen en radiotherapeuten. Iedere discipline heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van borstaandoeningen.

Voor uw situatie wordt samen met u de behandeling gekozen die het beste past. Er bestaan meerdere borstkankerbehandelingen die kunnen worden toegepast. Ook kunnen er meerdere behandelingen gecombineerd worden.

Vertrouwd gezicht

Een vertrouwd gezicht is heel belangrijk in een intensieve, emotionele periode. Daarom heeft iedere patiënt een vast aanspreekpunt, de mammacareverpleegkundige. 

Kanker bij jongvolwassenen

Binnen ZGT zien we jaarlijks enkele jongvolwassenen (tussen de 18 en 39 jaar) met borstkanker. Lees meer informatie op de pagina Kanker bij jongvolwassenen.

Ervaringen van onze patiënten

Wij vinden de mening van patiënten die onze borstkliniek bezoeken heel belangrijk. Daarom meten wij steeds de tevredenheid om te horen of alles naar wens was en of er verbeterpunten zijn. Het gemiddelde cijfer dat onze patiënten ons geven is een 9,7. Hier zijn wij heel trots op! Via de Monitor Borstkankerzorg kunnen we ook de ervaringen van patiënten bekijken, die een onderzoek en/of een behandeling voor een borstafwijking hebben gehad. Hieronder leest u een aantal ervaringen onze patiënten.

 • Geoliede machine

  'Als een geoliede machine zonder machinaal te zijn.'

  Lees verder
 • Complimenten

  'Complimenten voor de persoonlijke aandacht en de snelheid.'

  Lees verder
 • Ideale combinatie

  'De ideale combinatie van kennis, kunde, informeren en betrokkenheid.'

  Lees verder
 • Pluimpje

  'Een pluimpje voor deze afdeling.'

  Lees verder
Bekijk alle ervaringen