Medewerkers van ZGT

Flexibel leren en werken op de afdeling waar elke dag nieuw leven begint

Mees Offenberg (22) wist al op jonge leeftijd dat ze iets in de zorg zou gaan doen. Als kind zorgde ze al voor haar poppen. Vanaf het moment dat ze naar de middelbare school ging, trok het werken met baby’s of kinderen haar enorm. Verloskundige leek haar dus wel wat, maar na de havo koos ze toch voor de algemene verpleegkundige opleiding. Ze zag de breedheid van deze opleiding als een goed begin van haar carrière.

Mees Offenberg


“Sindsdien begrijp ik mensen wel, die zeggen dat hun werk eigenlijk ook hun hobby is.”


“Tijdens mijn hbo-v opleiding liep ik stage bij het Isala ziekenhuis in Zwolle, op de afdeling verloskunde. Ik vond het werk daar zo leuk. Sindsdien begrijp ik mensen wel, die zeggen dat hun werk eigenlijk ook hun hobby is”, vertelt Mees met een glimlach. “Toch koos ik ervoor om na het afronden van mijn opleiding te gaan werken als wijkverpleegkundige bij Zorgaccent. Vooral werken met ouderen dus. Maar voor mij een mooie manier om zelfstandig te werken. En mezelf verdiepen in bepaalde vaardigheden.”

Unieke kans

“Werken als verpleegkundige in de thuiszorg deed ik met veel plezier”, vertelt Mees. “Maar toen attendeerden meerdere vrienden en familieleden mij op de vacature ‘traineeship Moeder en Kind’. Ik dacht alleen maar; wauw, dit is mijn droomvacature!” Het traineeship CZO flexibel opleiden Moeder en Kind is een ontwikkeltraject van 12 maanden waarbij de verpleegkundige trainee ervaring opdoet op de afdelingen kind en tiener, neonatologie en verloskunde (obstetrie). Instromen kan als je bent afgestudeerd als verpleegkundige op hbo-niveau. Ook als je nog niet in een ziekenhuis werkt! Mees is één van de drie trainees die op 1 maart mogen starten met het traineeship.

Leren en werken op drie afdelingen

Het mooie aan dit traineeship is dat je, naast het leren, een aantal maanden gaat werken op verschillende afdelingen. Mees: ”Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Het is leuk om weer de boeken in te duiken en het geleerde gelijk toe te kunnen passen. Werken in een ziekenhuis is heel afwisselend en bij ZGT heb je veel doorstroom- en ontwikkelmogelijkheden. Het werken in een team geeft mij veel energie. Sparren met collega’s, je verdiepen in iets nieuws, nieuwe patiënten en nieuwe ziektebeelden. Ik hoop straks het verschil te kunnen maken voor kinderen en voor pas bevallen moeders en hun baby’s. Zo mooi en bijzonder. En saai wordt het zeker niet.”

“Tijdens het sollicitatiegesprek kwam ook het omgaan met heftige, verdrietige en emotionele momenten ter sprake. Dat ZGT daar aandacht voor heeft vind ik belangrijk en heel fijn. Je wordt daar ook in begeleid. Dat is voor mij van grote waarde. Om er echt voor iemand te kunnen zijn en iemand door zware momenten te kunnen helpen, moet je ook aan jezelf denken. Je hebt zelf ook een uitlaatklep nodig. Het helpt enorm als je hierbij kunt rekenen op steun en begeleiding van collega’s. ZGT lijkt me een prettige plek om te werken en het komende jaar kan ik ontdekken welke afdeling het beste bij mij past.”