Verpleegkundigen lopen in de gang

Op deze pagina ziet u een overzicht van de medewerkers van de stomapolikliniek. Het stomateam bestaat uit: chirurgen, stomaverpleegkundigen en secretaresses.

Chirurgen

De chirurgen van de stomapolikliniek zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van darmaandoeningen. Bovenaan ziet u de chirurgen die werken op de stomapolikliniek.

Stomaverpleegkundige

De stomaverpleegkundige is een gespecialiseerd verpleegkundige. Ze werkt samen met alle betrokken medisch specialisten en doet ook zelfstandige spreekuren. Zij begeleidt, informeert en adviseert u over heel veel onderwerpen die bij een stoma aan de orde komen. Dat zijn onder andere de operatie, de plaats van de stoma, de verzorging, opvangmateriaal, voeding, werk, hobby’s, vakantie, seksualiteit, kleding, patiëntenverenigingen, voorzieningen, vergoedingen, huidproblemen en lekkage.

Secretaresse

De secretaresses van de stomapolikliniek ontvangen patiënten. Verder beantwoorden ze de telefoon, maken de afspraken en ze zorgen voor de administratie.

Stagiaires

ZGT werkt mee aan de praktijkstages van een aantal opleidingen. Het kan dus zijn dat u tijdens het behandelingstraject te maken krijgt met een stagiaire die een verpleegkundige of medische opleiding volgt.