Verpleegkundigen lopen in de gang

Komt u op de spoedeisende hulp het ziekenhuis binnen met een gebroken been, gebroken arm of een ontwrichte schouder? De behandeling van deze acute verwondingen noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de spoedeisende hulp gaat u naar de verpleegafdeling 4 zuid (traumatologie) van ziekenhuislocatie Almelo. Vanaf deze afdeling zetten wij uw behandelplan in werking.

Botzorg bij ouderen

De oudere patiënt met een botbreuk heeft extra aandacht nodig. Geriatrische traumatologie is een onderdeel binnen de traumatologie, dat zich specifiek richt op de ouderen met letselschade. Op verpleegafdeling 4 zuid werken verschillende zorgverleners samen bij de behandeling van ouderen boven de zeventig jaar met een heupfractuur.

Naast de traumachirurg is op deze afdeling ook de klinisch geriater (de ouderengeneeskundige) werkzaam. De traumachirurg en de klinisch geriater werken samen met de verpleegkundig specialist, verpleegkundigen en andere professionals. Zorg op maat is namelijk noodzakelijk om het herstel te bevorderen en door deze aanpak herstellen onze patiënten zo snel en goed mogelijk van een botbreuk. Lees meer informatie over onze traumatologische zorg bij ouderen.

Onze bezoektijden (afdeling 4 zuid)

Onze bezoektijden vindt u hier.